DU kan lære dansk!

0
1481

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det danske sprog er en svær størrelse. Det ved alle, der er vokset op med et andet sprog end dansk som modersmål – og som skal til at lære det danske sprog som voksen. Men DU kan også lære det danske sprog med hjælp fra sprogundervisning og praktisk brug af dansk i hverdagen.

Gode grunde til at lære dansk
Som udlænding i Danmark vil du opleve, at sproget er nøglen til det danske samfund. Vi taler dansk på arbejdspladsen, på hospitaler, butikker, lægehuse, skoler og børnehaver. Der er mange gode grunde til, at du som udlænding skal lære dansk:

  • Det er enklere for dig at begå dig i hverdagen
  • Du har lettere ved at få et job eller starte uddannelse
  • Du kan nemmere knytte venskaber
  • Ofte er det en betingelse for varig opholdstilladelse i Danmark.

Brug dansk i dagligdagen
Den bedste måde at lære dansk på er at kombinere et danskkursus på en sprogskole med praksis uden for skolen. Hvis du selv kan lidt engelsk, vil du opleve, at danskere faktisk er gode til engelsk. Men i dagligdagen vil de fleste danskere, både som privatpersoner og i de offentlige myndigheder, helst tale dansk. Se det som en mulighed for at øve sproget igen og igen i forskellige sammenhænge. Så tøv ikke med at bruge dit dansk, selvom du først lige er startet på et sprogkursus.

Kurser for dig, der gerne vil lære dansk
Hvis du er klar til at lære dansk, så har IA Sprog det rette tilbud til dig. IA Sprog har danskkurser for begyndere og fortsættere samt eksamensforberedende kurser og andre særlige tilbud. Inden du starter på et danskkursus, vil IA screene og rådgive dig om, hvordan du bedst kan lære dansk samt hvilket niveau, du skal starte på.

For dig, der ikke kan noget dansk i forvejen, er disse kurser for dig:

  • Danskkursus Flex er en blanding af klasseundervisning og online aktiviteter. Det er en fleksibel løsning for dig, idet selve klasseundervisningen kun er én gang om ugen. Når du ikke er til klasseundervisning, vil du træne dine mundtlige færdigheder gennem øvelser, samt studere på egen hånd med e-learning materiale. Alt dette kan du vælge at gøre, når det passer bedst ind i din hverdag.
  • Intensivt danskkursus er særligt tilrettelagt dig, som er højtuddannet og vil gøre hurtige sproglige fremskridt med to mødegange per uge. Du skal kunne afsætte 10 timer til hjemmearbejde om ugen, og det er nødvendigt at møde til mindst 85 % af lektionerne.

IA Sprog har mange andre kursustilbud, fx: Online kurser, kurser for tysktalende og polsktalende, træning til PD3 (mundtlig og skriftlig Dansk Prøve 3), gratis FVU-kurser (Forberedende Voksenundervisning til dig, som allerede kan noget dansk og, som har behov for opkvalificering i relation til arbejdsmarkedet). IA Sprog har også danskundervisning som et tilbud til virksomheder med udenlandske medarbejdere.

 

IA Sprog holder til i København NV på Hejrevej 26 tæt på Nørrebro Station.