Få den rette arbejdsstilling

0
1659

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kommer nok ikke som det helt store chok, da der er mange i Danmark der døjer med problemer i nakke, skuldre og ryg. Det kan dog godt komme bag på de fleste hvor mange der rent faktisk døjer med problemer. Tal viser at mere end en tredjedel af befolkningen døjer med rygproblemer og smerter (34,6%). Det koster samfundet omkring 17 milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste, sygedagpenge, behandling og førtidspension.

Det er med andre ord, noget der koster samfundet rigtig mange penge, men det er naturligvis også noget, der koster på det helt personlige plan, hvor der nok ikke er mange der bryder sig om at gå rundt med smerter.

Det kan du selv gøre

Der er mange ting du selv kan gøre for at forebygge rygskader og problemer med nakke og skuldre. Selvom man skulle tro at det især var håndværkere og personer med hårdt fysisk arbejde der blev nedslidt og dermed får rygproblemer, er der mange tusinde som arbejder på kontor, der rammes hvert eneste år. En stor del af dem skyldes dårlige arbejdsstillinger, hvor man ikke sidder i den korrekte højde i forhold til ens krop eller i forhold til skærmen og lignende.

En god ting er hæve sænkeborde og gode ergonomiske kontorstole, men en anden måde er også siddepuder som disse, der giver den rette holdning, så man ikke sidder og falder sammen og krummer ryggen.

Den bedste arbejdstilling er den næste.

Der kan skrives meget om de helt rette arbejdsstillinger og hvordan man sidder bedst for at skåne ryggen og lignende, men det bedste råd er at den bedste arbejdstilling du kan have er den næste – forstået på den måde at det bedste du kan gøre er hele tiden at skifte din arbejdsstilling, så du ikke hele tiden sidder på den samme måde, hvilket er hårdt for ryggen, om du sidder ergonomisk korrekt eller ej.