Gode råd til en stabil hverdag som ledig

0
644

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En hverdag kan se meget forskellige ud, alt efter hvem man er og hvilket arbejde man har. Og hvis man pludselig står uden arbejde og noget at stå op til, ser ens hverdage pludselig væsentlig anderledes ud, end man før har været vant til.

Når man står uden et fast arbejde kan hverdagen hurtigt blive rutineløs og i mange tilfælde lægger man måske slet ikke mærke til, hvordan man er blevet mindre og mindre produktiv i sin ledighed, da det i mange tilfælde kommer snigende lige så stille.

Måske synes du det bliver sværere og sværere at søge jobs og sidder tilbage med en følelse af, at den ene dag blot tager den anden. Men med et par simple greb, kan du bevare den gode rutine og få mening i hverdagen mens du leder efter dit nye arbejde.

Skab nogle genkendelige rammer

Hvis man er vant til at møde ind på arbejde hver dag, i et bestemt tidsrum, og så pludselig står uden – er det ikke sikkert at det falder en naturligt, at bevare den struktur som et fast arbejde giver i hverdagen. Og selvom det kan være svært, at få skabt en god rutine og bagefter overholde den, så vil de fleste opleve, at der pludselig er en smule mening tilbage i hverdagen. Og det kan faktisk klare ved noget så lavpraktisk som et ugeskema.

Hvis du gerne vil lave et skema for din nye hverdag, er her et forslag til hvordan du kommer igang:

  • Start med at skrive alle aktiviteter du har ned på en liste. Inkluder alt fra jobsøgning til at hente børn.
  • Fordel nu aktiviteter ud på de forskellige dage. Måske kan du søge opfordrede stillinger den ene dag og uopfordret den næste?
  • Skriv i hvilket tidsrum på dagen, du vil klare den enkelte opgave.

Brug din tid som ledig aktivt

Selvom det kan virke som en meget passiv rolle, at søge arbejde hver eneste dag, så har du også mulighed for at bruge tiden på noget produktivt for dig selv og din fremtidige karriere.

Måske har du altid drømt om at opkvalificere dig og dine kompetencer? Så kan det være du skal kigge i retning af et 6 ugers kursus for ledige hvor du kan nørde igennem mens du søger job. At være jobsøgende behøver nemlig slet ikke være lig med, at dit liv og karriere er gået i stå