Her er der jobgaranti

0
1496

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange, der tager en uddannelse, som de ikke kan bruge, når de endelig er færdig med den. Især inden for universitetsuddannelserne kan det være et problem, at der enten ikke er job til dem, der bliver færdige, eller at de ender med at få et arbejde der er meget langt fra det, de er uddannet inden for. Der er naturligvis også mange, der kommer i arbejde og der er generelt en lav arbejdsløshed for tiden.

Alligevel vil det nok for mange, der måske ikke helt er klar over, hvad de skal uddanne sit til, at der er garanti for job, når uddannelsen er slut. Der findes rent faktisk en hel del af disse uddannelser, hvor der er hel eller delvis garanti for at få et arbejde, når man er færdig. Uddannelsen som folkeskolelærer er en af de uddannelser, hvor der lokkes med jobgaranti, men alligevel er der mange historier om folkeskolelærere, der går ledige, så garantien skal tages med et gran salt.

Kørelæreruddannelsen er en anden uddannelse, hvor du flere steder kan få jobgaranti, dette afhænger dog lidt af hvor du lader dig uddanne henne, men der er flere der tilbyder det. Skulle man ikke få et job, efter end uddannelse, kan man naturligvis også altid blive selvstændig som kørelærer, så på den måde kan der naturligvis altid tales om en garanti.

Det kan måske virke lidt overraskende, da man ofte hører om mange afskedigelser i den tunge industri, men ikke desto mindre er der rent faktisk stort set jobgaranti, hvor man uddanner sig til industritekniker. Langt størstedelen af dem der bliver afskediget inden for industrien, er de ufaglærte. Dette er altså et rimeligt klart bevis på, at uddannelse betaler sig i mange tilfælde.

Man skal dog alligevel huske at holde lidt øje med fremtidsudsigterne, da garantier meget sjældent gives mange år ud i fremtiden.