Hjemmearbejde: kommet for at blive

0
577
plissegardiner

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

2020 er nu et overstået kapitel, som bød danskerne på både coronavirus, nedlukninger, restriktioner og ikke mindst hjemmearbejde.

For et stort antal danskere var det nyt og uvant pludselig at være lænket til hjemmet, både i arbejdsmæssige og generelle sammenhænge.

Hjemmearbejde ser imidlertid ud til at være kommet for at blive, og det er i hvert fald stadig på dagsordenen i 2021.

Det kommer unægtelig til at føre både fordele og ulemper med sig, og vil man gerne sikre sig nogle gode arbejdsbetingelser, er der et par ting, man bør holde sig for øje.

Ergonomi og gode møbler

Ét af de allervigtigste elementer på en god hjemmearbejdsplads er, at man har ordentlige møbler, som sikrer, at ergonomien er i top.

Det er helt afgørende med gode, professionelle arbejdsforhold, da man ellers vil udsætte sig selv for problemer med især ryg og nakke.

En god kontorstol er første skridt i den rigtige retning, fordi fundamentet for en god, produktiv arbejdsdag er, at man ikke sidder og får smerter. Køb en god kontorstol her.

Man skal dog huske, at man kan komme til at slide unødigt på gulvet, hvis man ikke køber et underlag til sin kontorstol, hvorfor man bør undersøge, hvilke hjul, der er på stolen.

Transporttiden spares

En stor fordel ved at arbejde hjemme er, at man sparer al den transporttid, man ellers ville have både til og fra arbejde.

Det kan i sandhed spare meget tid i hverdagen, der ofte kan være presset og stressende for den almene dansker, og hér kan det give en del luft at arbejde hjemmefra.

Desuden er det fint for klimaet, hvis man normalt kører bil til og fra arbejde, men i stedet arbejder hjemme.

Det sparer en masse benzin, som heller ikke er helt billigt, hvis man arbejder et stykke væk.

Halv-halv

Det, der derimod kan være den største ulempe for mange ved at arbejde hjemme, er det sociale.

Socialt samvær er generelt vigtigt for mennesker, og det gælder også på enhver velfungerende arbejdsplads.

En del af det sociale behov kan man få opfyldt virtuelt, men det er ikke altid fyldestgørende.

Derfor bør man, hvis man har behovet, afsøge muligheden for at lave en halv-halv-ordning, hvor man ugentligt arbejder et par dage hjemme og et par dage med fysisk fremmøde.

På den måde sikrer man, at det sociale ikke helt forsvinder, mens man stadig får mulighed for at arbejde hjemme.