Hvad betyder “Corona krisen ” for dig?

0
1410

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi befinder os i en tid der er præget af frygt og usikkerhed. Frygt for sygdommen corona har bragt med sig, men i høj grad også en frygt for, hvad de økonomiske konsekvenser bliver. Der er uden tvivl mange, der sidder derhjemme, hjemsendt fra deres arbejde med en frygt for om ens arbejdsplads også er der om et par måneder.

Hjælpepakkerne er med til at holde en hånd under nogle virksomheder og en lang række ansatte, men kompensationerne for løn og faldende omsætning er et lille plaster på et stort sår. Hvis man er ansat i en virksomhed i det private, hvor alt omsætning er forsvundet, så hjælper pakkerne ikke på sigt. Virksomhederne kæmper for at overleve, og dem ellers har deres samvittighed på det rene, kæmper også for at bevare deres medarbejdere.

Men hvad betyder det for dig som ansat, der sidder og ikke helt ved om du er købt eller solgt og hvordan fremtiden ser ud. For det kan godt være, at du er sikret lige nu med hjælpepakkerne, men hvordan ser det ud, når de forsvinder.

Hvis du er medlem af en a-kasse har du naturligvis mulighed for at modtage dagpenge, og måske du endda har lønsikring, hvilket dækker dig endnu bedre. Hvis du ikke kender til reglerne for hvordan dagpenge udbetales, så kan du læse mere om dem her.

Hvis du ikke er medlem af en a kasse er du noget værre stillet, men heldigvis er der stadig en lang række regler, der holder hånden over dig. Hvis du eksempelvis er funktionæransat, kan du ikk bare fyres selvom der er en økonomisk krise og nedgang. Du har typisk 3-5 måneders opsigelse, alt efter hvor længe du har været ansat..

I alle tilfælde kan det være en god ide lige at tjekke din ansættelseskontrakt og tjekke hvor du står, hvis dit arbejde kommer i fare.