Hvilke Uddannelser Sikrer Arbejde?

0
1278

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Flere gange om året begynder forskellige uddannelser at optage studerende til det nye semester, og det er mange af de samme spørgsmål der fylder hovederne på de kommende studerende. De kommende studerende tænker på om de nu kan komme ind, om de skal på universitet eller tømreuddannelsen og om de skal vælge en uddannelse der giver mange penge eller vælge en der måske er mere interessant. Men mange spørger sig ligeledes, om der nu er arbejde, når de kommer ud på den anden side. For selvom det er vigtigt, at man kan lide sit job, er det også vigtigt at der er et job at få. Af gode grunde vil man jo aldrig med sikkerhed kunne vide hvilke uddannelser der med sikkerhed giver job, når de studerende er færdige.  Man kan dog derimod kigge historisk på det og finde de uddannelser som traditionelt giver job hurtigt efter uddannelsens afslutning. Herunder vil der komme et par eksempler på uddannelser med gode muligheder for arbejde direkte efter uddannelsen.

Industritekniker

Industriteknikeruddannelsen er inddelt i to grundforløb og et hovedforløb. En stor del af hovedforløbet foregår som praktikophold hos en relevant virksomhed. Netop praktikopholdet hjælper med at få de studerende i arbejde, da det giver masser af praktisk erfaring som virksomhederne efterspørger. Der sker også ofte at de studerende får en kontrakt med det sted de har været i praktik hos. En virksomhed som har mange industriteknikere ansat er Asa-Tor A/S.


Skolelærer
.

Skolelæreruddannelsen er en professionsbachelor som tager 4 år. Ligesom industriteknikeruddannelsen består læreruddannelsen af flere praktikophold, hvilket igen medvirker til, at de studerende får den praktiske erfaring, skolerne gerne ser den studerende har. Der er også god mulighed for studiejobs til lærerstuderende som ofte vil være vikarjobs, hvor de studerende mere eller mindre får lov til at undervise skoleelever.

Praktisk erfaring

Uddannelser med mulighed for praktikophold og gode muligheder for studiejobs vil som oftest give de bedste muligheder for jobs direkte efter uddannelsens afslutning.