Kan du undvære arbejdstelefonen?

0
1532

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rigtig mange danskere har arbejdstelefon, som en del af deres jobpakke. Men for mange mennesker er den slet ikke relevant, og når man også betaler skat af at have den liggende, er det for mange mennesker et element, som nemt kan undværes.

Ofte er det tillokkende, at sige ja til arbejdstelefonen, fordi den giver adgang til fri data og ikke mindst nogle lækre smartphone mobiler. Særlig iPhones er i høj kurs hos danskerne, og det er faktisk ikke overraskende også danskerne foretrukne model. Apple er det firma, som sælger flest mobiltelefoner i danmark, og mange af dem sælges formentlig som arbejdstelefoner. Men måske skulle danskerne bruge lidt ekstra tid på at undersøge Priser og tilbud på iPhones – for ofte, med beskatning og så videre, kan det ikke svare sig at tage i mod arbejdstelefonen.

Pakken kan indeholde meget mere

Skulle man være i den heldige situation at få tilbudt medarbejdertelefon og dermed også fri tale i det private, så har man også et godt udgangspunkt for at forhandle sig frem til mere. For måske man kunne inkludere internet i hjemme, som en del af en hjemme-arbejdsplads eller måske det kunne blive til en trykt avis på hjemmeadressen. Ofte har virksomheder og arbejdsgivere adgang til nogle rigtig gode aftaler med både internet- og mobilselskaber, men også TV- og avisleverandører.

Mobiltelefonen giver medarbejderne stress

Rigtig mange danskere lider af stress, og mobiltelefonen er en klar faktor i det sygdomsforløb det kan være, at lide af stress. For når mobiltelefonen tilhører arbejdsgiveren og den hele tiden ligger i lommen, ja så har man aldrig rigtig fri fra arbejdet. Derfor anbefaler flere stressklinikker faktisk, at man slukker arbejdstelefonen udenfor arbejdstiden og skifter til en privat istedet.

Overvej det nøje

Står man og bliver tilbudt mobiltelefon gennem arbejdspladsen, så er der flere ting, man skal overveje. For når man tager imod arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, så siger man også ja til et nyt skattetryk, men man siger også ja til at tage arbejdet med hjem, og det kan efterlade en noget større regning en blot et par tusinde til skattefar.