Sådan finder du et job

0
1829

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Ledigheden i Danmark er lidt under 5%, hvilket er et meget lavt tal. Det er naturligvis dejligt og godt for os som land og for den danske økonomi. Det hjælper naturligvis ikke noget som helst for dig, hvis du er en del af stasitikken. Heldigvis er der rigtig mange af os, der kun er ledige i en kort periode. Dette hænger naturligvis sammen med, at der er gang i økonomien, og at der er rigtig mange virksomheder, der ansætter.

Hvis du alligevel står uden arbejde af den ene eller anden grund, så kan du her finde nogle gode råd til hvordan du kommer i gang. Det kan være at du er blevet afskediget og ikke har prøvet at søge et job i mange år. Det kan også være, at du er nyuddannet og aldrig har skulle søge et job. Det kan også være, at det er lang tid siden du har været i arbejde. I alle tilfælde så er der her nogle råd, som du måske kan bruge.

Sådan kommer du i gang

Det nærliggende er naturligvis at du går på jagt på diverse jobsites og kigger på ledige jobs. Her kan du få et overblik over hvad der er. Det er dog vigtigt at huske, at dette ikke er den eneste vej til et nyt job. Rigtig mange finder deres job gennem netværk, så sørg for at bruge dit. Det kan være alt fra Facebook til folk du kender og naturligvis LinkedIn.

Hvis du lader dig begrænse af, at du kun kigger jobannoncer, så går du glip af rigtig mange muligheder. Uanset hvad du måske går og tror, så er der faktisk mange der gerne vil hjælpe. Skriv et god opslag eller lav en video, så skal den nok blive delt. Måske giver det ikke noget, men det værste der kan ske er at du har spildt en lille smule tid.

Noget af det første du skal have styr på, udover din jobansøgning er din jobsamtale. Lær en god tale om dig selv, og sørg for at få styr på, hvad det er, du kan og hvad det er du kan tilbyde. Alt for mange er for usikre på deres egne evner – vær selvsikker, det er dit bedste våben. Du må dog ikke forveksle selvsikker med arrogant.

Din kommende chef stalker dig (måske)

Hvis du søger et arbejde i en lidt profileret stilling, så er der en god sandsynlighed for at du bliver stalket en lille smule. Det kan være at der lige er nogen, der tjekker din Facebook profil eller din LinkedIn profil. Sørg for at sidstnævnte er opdateret og professionel og sørg for at førstnævnte er noget du kan stå inde for – eller at den er lukket for uvedkommende.