Sådan forebygger du stress

0
1173
Stress

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Stress er blevet et stigende problem i vores hverdag. Flere og flere danskere oplever stress, og den store stigning er bekymrende. Hver eneste dag er 35.000 danskere sygemeldt på grund af et dårligt arbejdsmiljø rent psykisk, 430.000 danskere oplever symptomer på en slem grad af stress, og næsten 300.000 danskere lider af meget alvorlig stress. Al denne stress koster samfundet en masse penge, og derfor bør stress undgås, både på grund af de mennesker det går ud over, samt de finansielle udgifter ved sygdommen. I nogle tilfælde er det så slemt, at det fører til indlæggelse, hvor folk får brug for at få hjælp på behandlingssteder. Ingen mennesker bør komme helt herud, og derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan forebygge stress.

Lyt til din krop

En af de bedste måder at undgå stress på, er ved at lytte til kroppen. Når du er bevidst omkring din krop, kan du bedre mærke hvordan stress føles, samt hvad der forårsager det, og hermed bliver det lettere at styre uden om disse ting. Husk at stoppe op og mærk efter, hvordan du har det. Hvis du ikke føler dig godt tilpas, bør du sortere i dine aftaler og vælge noget fra.

Sørg for at sove godt om natten

Hvis du ikke sover godt om natten, vil du være træt i løbet af dagen, og dette vil i høj grad påvirke dit overskud. Derfor er det vigtigt at få en god nats søvn, som giver kroppen energi. Det kan være en god idé at få en god søvnrytme, da rutine er sundt for kroppen.

Motion kan holde stress nede

Hvis du føler dig lidt stresset, kan det være en rigtig god idé at dyrke motion. En hård træning får stress ud af kroppen, så du er dejligt afslappet bagefter. Hvis du er hårdt ramt af stress, kan det til gengæld være en dårlig idé at motionere, da det kan gøre kroppen endnu mere stresset. Det handler om at mærke efter, og ikke presse kroppen for hårdt.

Vær bevidst omkring stress

For mange mennesker er stress et tabu, som man ikke taler om, men dette burde det ikke være. Når der tales åbent om stress på arbejdspladsen, er det med til at skabe bevidsthed omkring stress, og hermed bliver det lettere tale om at føle sig stresset og at komme stressen til livs.