Sådan gør en god kontorstol arbejdsdagen nemmere

0
138

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vidste du, at din kontorstol kan have en kæmpe forskel på, hvordan du ser din arbejdsdag? Den tilgang du har til din arbejdsdag kan faktisk være stærkt påvirket af din stol, især hvis din stol er dårlig. En god kontorstol vil resultere i mere positive konnotationer til arbejdet.

Komfort og støtte

Hvis din stol ikke passer til dig og din krop, kan du opleve smerter. Det er især din ryg, din lænd, din nakke og dine skuldrer, der er særligt udsat, og som du bør passe specielt meget på. Muskelsmerter over længere tid kan lede til mere seriøse skader, og bare på kort til kan de lede til hyppige hovedpiner og søvnproblemer. Hvis din kontorstol er dårlig, vil din krop automatisk forbinde de smerter og den negative oplevelse, der følger med dem, til arbejdet, og det vil skade din association til jobbet.

Det rigtige mindset 

Derudover har det egentlige arbejdsmiljø også en stor effekt på dit arbejde og din produktivitet. Arbejdsdagen er selvfølgelig nemmest, hvis din hjerne ankommer til kontoret og ved præcis, hvad den skal gøre. Det betyder, at den skal arbejde seriøst og fokuseret, når du er inde på dit kontor, og at du kan slappe af i pausen i et andet lokale. Kontorstolen har en effekt her, og det er især vigtigt, hvis du arbejder hjemmefra. Din stol skal se professionel ud; hjernen forventer ikke at skulle arbejde seriøst og fokuseret, hvis du sidder i en sofa.

Positive forventninger

Hvis din kontorstol er meget behagelig og super flot, får du mere lyst til at sidde i den. Hvis du kun bruger stolen til at arbejde i, ved din hjerne, at det er det, den skal gøre, når du sidder i den. Som resultat vil din positive relation til stolen med tiden blive overført til arbejdet, så du får en generelt bedre opfattelse af arbejdet. Selvfølgelig behøver sådan en stol heller ikke at bryde budgettet. Du kan sagtens finde billige kontorstole, som også byder på masser af komfort og gode designs.

Den gode arbejdsdag

Den gode arbejdsdag er en dag, hvor man har følt sig produktiv og færdiggjort de opgaver, man ville. Det er nemmere at gøre, hvis du sidder i en stol, der støtter dig og din krop, og som forbereder din hjerne på noget seriøst arbejde. Det mentale og det fysiske sidder tæt sammen, så det giver kun mening at din krops relation til kontorstolen kan påvirke din relation til arbejdet, som du udfører i den stol.