Sådan sikrer du kvalitet og sikkerhed, når du har et byggeprojekt

0
1161

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange kan tænke, at der er enorm mange regler på området, når det kommer til sikkerhed og kvalitet. Det er der dog en masse gode grunde til. Mennesker kan komme meget slemt til skade og nogle med fatale følger, hvis der er gået på kompromis med sikkerheden eller kvaliteten. Derfor er det en god idé at få en certificeret statiker udefra til at se på det.

Hvad er en certificeret statiker?

En certificeret statiker skal være utrolig kompetent på områder, der omhandler alt hvad der har med byggerier at gøre. Derudover skal de være opmærksomme på hvilke regler og bestemmelser, man finder på ens område.

De kontrollerer om alt den statiske dokumentation er i orden. En statisk dokumentation er egentlig blot alle papirer, tegninger, beregninger og modeller der har med den bærende konstruktion at gøre.

Hvis man ikke selv har sådan en praktisk viden og hjælp på sit team så kan det være, at man skal til at kigge lidt ud af.

Outsource dele af dit projekt

Hvis man overlader dele af sit projekt til en certificeret statiker, så vil man selv være i stand til at koncentrere sig om andre dele af projektet. Det vil i sidste ende spare en masse tid. Som regel så arbejder man med nogle så stramme deadlines, at de kan holde folk vågne om natten.

For at man naturligvis skal nyde sin nattesøvn uden at bekymre sig om sine deadline vil det være en god idé at outsource sine opgaver til andre. Det kan for eksempel være et godt rådgivningsbyggefirma, som tilbyder den rette hjælp for dig. Nogle gange må man erkende, at det kan være rart med en ekstra hånd, selv hvis det bare er for en omgang med noget professionelt sparring.