Sådan skriver du den perfekte ansøgning

0
1297

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke alle, der er gode til at skrive jobansøgninger. Det er alligevel en kunst, der er vigtig at meste, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme til jobsamtale. Alligevel er der mange, der ikke tillægger det den værdi, det bør have.

Det skyldes ofte, at det er personer, der måske ikke er så gode til at skrive, eller ikke kan sætte sig i arbejdsgiverens sted. Derfor ender alt for mange jobansøgninger med at være dårlige. Her får du et par gode råd til, hvor du bør søge job henne.

Gør den overskuelig

Det første, du skal overveje, er, at den skal gøres overskuelig. Det nytter ikke noget, at du laver en rodet jobansøgning. Den må gerne være minimalistisk og udelukkende indeholde den erfaring, du har, der egner sig til jobbet. Du har samtidig mulighed for at sikre, at det vigtigste elementer springer i øjnene – naturligvis dem, du gerne vil have en fremtidig arbejdsgiver til at se først.

Drop farverne

Din jobansøgning skal skille sig ud, men det betyder ikke, at den skal fyldes med farver og være vild i sit udtryk. Sørg i stedet for at bruge et fåtal af farver, og generelt huske på at jo simplere den er, jo bedre. Du skal i stedet forsøge dig med at bruge sort hvid og maksimalt én primærfarve, der matcher de følelser, du gerne vil sende ud til din kommende arbejdsgiver.

Hvad kan du ellers gøre?

Hvis ikke selv, du føler, du er i stand til at skrive din jobansøgning, har du altid den mulighed at søge hjælp til din ansøgning hos en erfaren tekstforfatter. Det vil hjælpe dig på mange måder, fordi du får et touch fra en udefrakommende, der er vant til både at skrive og læse jobansøgninger og derfor ved, hvad der virker.