3 brancher hvor der altid vil være jobs

0
856
3 brancher hvor der altid vil være jobs

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi levet i en disruption-tid, hvor mange brancher er truede af blandt andet kunstig intelligens. Det betyder ikke, at vi i fremtiden kommer til at mangle jobs – vi kommer blot til at have andre jobs. Det er umuligt at forudsige, hvordan fremtidens arbejdsmarked kommer til at se ud, men der er alligevel et par brancher, som kommer til at overleve mange år endnu.

Social- og sundhedsbranchen

Selvom man taler meget om robotter, som kan erstatte hjemmehjælpere og andet plejepersonale, så kommer de menneskelige plejere ikke til at uddø lige foreløbig. Mange opgaver i sektoren kan ikke varetages af andet end levende mennesker, og man er endnu meget, meget langt fra at kunne udvikle ”kunstig” omsorg. Derfor er der ingen udsigt til, at der bliver brug for færre varme hænder i Danmark.

Rydning af dødsbo

Rydning af dødsbo lyder ikke som den mest opløftende branche, men det er en vigtig og stort set uundværlig opgave i samfundet. At rydde dødsbo er først og fremmest manuelt arbejde, som ikke kan varetages af maskiner. Men der er også et stort omsorgsarbejde i at omgås sårbare pårørende, som lige har mistet et nært familiemedlem og nu skal tage afsked. Derfor er der ikke udsigt til, at jobbet med at rydde dødsbo nogensinde forsvinder fra vores samfund.

Design og kreativitet

Det er efterhånden velkendt, at maskiner kommer til at kunne varetage noget af vores tekst- og oversættelsesarbejde i fremtiden. Men det ser også ud til, at det er der, grænsen går. Andre kreative brancher som designere, billedkunstnere og malere skal ikke være bekymrede for at miste deres job. Meningen med kunsten er netop, at den er skabt af mennesker med noget på hjerte, og selvom maskiner måske kan skabe samme resultat, kan de ikke skabe budskaber. Derfor er dette en branche, som kan være sikker på at overleve – og som også har overleve i mange tusinde år allerede.