Tip top jobsøgningen: Sådan får du succes som sælger

0
1456

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Finanskrisen har ændret markant på den strategi, sælgerne skal anvende, hvis de vil have succes med deres erhverv. Drømmer du om at blive sælger? Så får du her gode tips til, hvordan du får succes med din drøm og optimerer din personlige performance.

Relationer er ikke længere alt

Verden er i dag en helt anden i dag, end for blot få år tilbage i tiden. Før finanskrisen handlede det mere om relationen til kunderne. Det gør det ikke længere. Du kommer ikke til at sælge noget, hvis ikke dit produkt er bedre end konkurrenternes, og hvis du ikke kan dokumentere, hvorfor det er bedre.

3 råd til at blive en succesfuld sælger

  • Du skal være skarp i din forberedelse. Skarpere, end det har været tilfældet tidligere. Alt det, du gør, inden du tager kontakt til en kunde, skal være planlagt og gennemarbejdet grundigt. Du skal kunne identificere kundens værdier, og kunne forklare kunden, hvorfor han eller hendes forretning bliver styrket af at købe din ydelse eller dit produkt. Det hele handler om ROI (Return of Investment).
  • Forstå hvordan virksomheden, du henvender sig til, får forretningen til at køre rundt – samt hvad det er, der giver dem værdi. Hvis det er økonomi, der er hele byggestenen i virksomheden, bør du fokusere på, hvor indtægtspotentialet er i dit produkt. Tal i den potentielle kundes sprog.
  • Giv kunden ny viden. Kend til kundens situation, inden du kontakter dem, så du har mulighed at give dem ny viden. Det sender os tilbage til punkt 1; du skal forberede dig grundigt, inden du påbegynder din salgstale. Det kræver, at du har udarbejdet en salgsstrategi.

Samtidig skal du sørge for, at du har et godt forhold til kunden. Det gode forhold er dog ikke alene nok. Kunderne er ikke så loyale som før i tiden, og det handler derfor om meget mere end en god relation.